Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΤΣΗΔΩΝ 2011


ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΤΣΗΔΩΝ

Θεσμός εχει γίνει πια η ετήσια συγκέντρωση όλων των οικογενειών με το επίθετο Δέτσης.
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος οι απανταχού ανά την Ελλάδα Δέτσηδες πραγματοποίησαν το τεταρτο πανελλήνιο ραντεβού τους στην καθιερωμένη ταβέρνα του Κώστα Δέτση «η Κυρά» στο Νέο Κόσμο την Κυριακή 13 Φεβρουαριου 2011.
Οικογένειες από όλα τα μέρη της Ελλάδας συναντήθηκαν και μεταξύ ποτού και φαγητού αντάλλαξαν συζητήσεις και συναισθήματα μέσα σε μία ατμόσφαιρα φιλική και συγκινητική. Σίγουρα μέσα από αυτή την επαφή μπορούν να ξυπνήσουν μνήμες και να προκύψουν άγνωστες συγγένειες μέχρι σήμερα και αναμφισβήτητα να δημιουργηθούν νέες φιλίες.
Ποιηματα του απηγγειλε ο Δημητρης του Νικολαου. Μεταξυ των παρευρισκομενων ηταν.
Δέτσης Θωμάς, Κώστας, ιδιοκτήτες της ταβέρνας Κυρά, Ανδρέας και Χαρούλα Καφαντάρη, Γιάννης Καράτζος, Κοντολέβας Μιχάλης, Παντελής Χαρτελάς μετα της συζηγου του Ντινας,Τουλα χηρα Γεωργιου χαρτελα, Νίκος, Λευτέρης, Γιάννης, Στέλλα Καφαντάρη, Μάνος και Κατερίνα Μερακλή, Μανος,Καλλιοπη,Ιωάννα από τους Βλάχηδες, Δέτση Αγλαία, Μαρία, Καλλιόπη του Βλαχογιαννη, Κούλα του Βλαχομιχάλη,Δημητρα του Τζι, Στέλλα από τους Βλάχηδες, Δέτσης Γιώργος του,Δημητρης του Νικολαου μετα της συζηγου του και του υιου του Μανωλης,Βασιλης Γορδελας, Νικόλαος του Μάτια μετα της συζηγου του Βασω,Γιωργης του ματια μετα τησ συζηγου του και η αδελφη του Βασω, Στέλλα μετα του συζηγου της Παναγιωτη Μπεμπη,Γιαννα,Κουλα του Βλαχομιχάλη, Τζαννετίνα του Βλαχογιώργη με τον συζηγο της Ρηγα Γιαννη, Νικόλαος του Γεωργίου από τον Δαμαλά, Στέλλα του Μιλιαμόλια, Στυλιανή του Μουργάκη, Κούρτη Ειρήνη, Εμμανουήλ Μουργάκης, Νικόλας Σαρούλης του Φωτη, Δημήτρης Μούλαρος, Ανδρέας Μούλαρος,Μανωλης του Φλωρου μουλαρος Δέτση Ειρήνη, Αγγελική του Γεωργίου, Γιώργης και Σταμάτης Μουσουλίνης, Δήμας Γεώργιος και Μιλτιάδης, Ναυπλιώτης Γεώργιος μετα της συζηγου του Λιλιαν και Παναγιώτα, Βαβουλής Δημήτριος, Άννα, Νικόλαος και Σταμάτης,Νικος Τσατσουλας της Στελλας, Ηλιάδη Μαρία,...
Επίσης, παρών ως εκπρόσωπος του συλλόγου της οικογένειας των Γαβράδων ήταν ο πρόεδρος Γιάννης Γαβράς από το Σαγκρί μετά της συζύγου του.

Μεγάλη επιτυχία που ξεσήκωσε τους θαμώνες Δέτσηδες είχαν τα βιολιά του Νίκου Κονιτόπουλου, δίνοντας την ευκαιρία στους Δέτσηδες να επιδείξουν τις χορευτικές τους ικανότητες.
Επίσης, για πρώτη φορά κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιττα των Δετσηδων που ήταν προσφορά της Μαρίας Ηλιάδη, φίλης των Δέτσηδων, η οποία και διατηρεί γραφείο μεταφράσεων.
Για πρωτη φορα επισης εδοθηκαν τα πολυ ομορφα ημερολογια μια προτωβουλια του Μανου Δετση μερακλη.
Την πρωτοβουλία για την συγκέντρωση είχαν, όπως και πέρυσι:Ο Παντελής Δέτσης (Χαρτελάς), ο Μιχάλης Δέτσης (Κοντολέβας) και ο Νικόλαος Δέτσης (Καφαντάρης).
Διάχυτη υπήρξε η επιθυμία από όλους όσους ήταν παρόντες, αλλά και από τους απόντες του εξωτερικού, η επόμενη συνάντηση να γίνει στην γενέτειρα των Δέτσηδων, τον όμορφο Δαμαριώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: